donderdag 4 maart 2010

Recepten met cederhout

Vandaag vulde ik meermaals een pot met kokend water, om vervolgens het cederhouten deksel er op te zetten.
Dit om uit te zoeken of het hout vervormd wanneer het verwarmd wordt. Voorlopig nog geen vervorming merkbaar.

Na een paar maal hetzelfde water koken, was het cederaroma wel zeer sterk in het water getrokken!
Ik kookte rijst in dit water en smaakte wel niet echt een smaakverschil.
Het cederaroma was wel zeer aangenaam tijdens het koken en eten.

Hier onder het bekende recept waarbij cederhout gebruikt wordt.
  • Gerookte Zalm
    BBQ voorbereiden aansteken. Onderste en bovenste openingen geheel openen. (Erg warm dus)
    Was de zalm goed af onder de kraan en dep deze droog met keukenpapier.
    Smeer de bovenzijde van de zalm in met viskruiden en strooi er de fijngehakte oregano en tijm op. Smeer vervolgens goed in met olie en laat even 10 minuten intrekken.
    Haal het cederhouten plankje uit het water en leg de filets met het vel naar beneden op het plankje.
    Leg dit geheel vervolgens op het rooster boven het hete vuur en sluit de deksel van de BBQ.
    Schrik niet want het begint te sissen en te roken maar dat hoort er allemaal bij. Na ongeveer 18 a 20 minuten is de zalm klaar. Haal het hele plankje met de zalm van de BBQ af. Verdeel de zalm over vier borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten